IDYA
TERMÉKEK

Dokumentumok szerkesztési, véleményezési és elektronikus aláírási folyamatát támogató rendszer.


Az IDMS egy robusztus, moduláris dokumentumkezelő termékcsalád.


Elektronikusan aláírt dokumentumok felülhitelesítését és archiválását támogató rendszer. 

IDYAA Dokumentum Jóváhagyó Rendszer (továbbiakban DJR) a maga nemében egyedülálló, nagyvállalati informatikai rendszer, mely az elektronikus dokumentumok szerkesztési, véleményezési, jóváhagyási, elektronikus aláírási folyamatait egyszerűen és felhasználóbarát módon teszi elérhetővé a felhasználók számára.

A DJR elektronikus aláírás funkciója közvetlenül a jóváhagyási folyamatba integrálva érhető el, magát az aláírási folyamatot minősített bizalmi szolgáltató hitelesítő megoldása – minősített központi hitelesítő rendszer, minősített tanúsítványok, időbélyegzés – támogatja. A DJR-ben aláírt dokumentumokra így minősített elektronikus aláírás kerül, mely a teljes Európai Unióban a kézzel írt aláírással egyenértékű, Magyarországon pedig teljes bizonyító erejű joghatással rendelkezik.

A DJR az elektronikus aláírási technológiát egy könnyen, rutinszerűen használható eszközként teszi elérhetővé a felhasználók számára. Nagyvállalati környezetbe, folyamatokba integrálható központi szolgáltatást testesít meg, amely kiváltja a hagyományos (papír+toll), e-mail vagy egyéb „manuális vezérlésű” dokumentum jóváhagyási, köröztetési és aláírási folyamatokat. A felhasználói felületen saját kezűleg indított aláírási folyamatok kezelése mellett – a kommunikációra kialakított interfésznek köszönhetően – a DJR lehetőséget biztosít az egyéb rendszerekkel történő integráció kialakítására is.

A folyamatok résztvevői a DJR segítségével egy egyszerű és letisztult webes felületen kezelhetik az aláírási és véleményezési feladataikat. A DJR-ben aláírt dokumentumok – a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók számára – a rendszer lekérdező felületével bármikor visszakereshetők.

A DJR segítségével a folyamatok digitalizálásának utolsó építőeleme is a helyére kerül, használatával az adott vállalati folyamatban keletkező elektronikus dokumentumot már annak aláírása végett sem kell kinyomtatni, a joghatással rendelkező elektronikus aláírás integrálásával a vállalati folyamat az elejétől a végéig teljes egészében digitalizálttá válik.

 

djr


 

IDYA
IDMSAz IDMS egy robusztus, moduláris dokumentumkezelő termékcsalád. A következő modulokat foglalja magába:

  • Dokumentum tároló modul: A dokumentumok strukturált tárolását teszi lehetővé. A funkcionalitása címszavakban: verziókezelés, ugyanazon dokumentum több formátumban (pl. Word + PDF), több-kötetes dokumentumok, check-out / check-in, MS Office integráció, testreszabható attribútumok, mapparendszer, nagy fájlok (akár videók) támogatása
  • Dokumentum jóváhagyó modul: A dokumentumok szerkesztési – véleményezési – jóváhagyási / aláírási folyamatát támogatja. Tetszőleges munkafolyamat kialakítható (akár több szerkesztő / ellenőrző / jóváhagyó).
  • Dokumentum osztó modul: Bizonyos iparági minőségügyi szabványok előírják, hogy a vállalat dolgozói kontrollált módon kapjanak meg meghatározott típusú dokumentumokat (pl. SOP-kat, munkautasításokat), verziókezelt módon. Ez a modul a dokumentumok (és azok verzióinak) ellenőrzött kiosztását és visszahívását támogatja, osztólisták szoftveres kezelésével.

A modulok önállóan is telepíthetők, vagy egyedi igényekre szabott megoldás kiindulópontjaként is használhatók.

Az IDMS rendszer licencköltsége lényegesen kedvezőbb az elterjedt nagyvállalati dokumentumkezelő rendszerek (pl. Documentum, FileNet) licenc-költségéhez képest.


 

IDYA
DFHRA Dokumentum Felülhitelesítő Rendszer (DFHR) az elektronikusan aláírt dokumentumok vállalaton belüli hosszú távú megőrzését támogatja. A megoldás az elektronikus dokumentumok hitelességének ellenőrzését, az elektronikus aláírások érvényességének fenntartását (felülhitelesítés) biztosítja, mely a dokumentumok ismétlődő időbélyegzésével történik.

A DFHR minden egyes dokumentumhoz kapcsolódóan megállapítja és tárolja az abban szereplő időbélyegek (vagy elektronikus aláírások) érvényességi idejét. Ez alapján automatikusan, optimalizált módon folyamatosan végzi a dokumentumok felülhitelesítését.

A DFHR mindazon dokumentumkezelő rendszerekkel képes integrálódni, amelyek elektronikusan aláírt dokumentumokat tárolnak (pl. FileNet, Idya DJR, iratkezelő rendszerek stb.). Ennek köszönhetően centralizáltan menedzselhető a felülhitelesítési eljárás.

A megoldás egy központi dashboard felületen mutatja a felülhitelesítési eljárással kapcsolatos adatokat, mint pl. a következő időszakban esedékes felülhitelesítések számát - így kalkulálhatók lesznek az ezzel járó tranzakciós költségek.

 

dfhr figure
A weblap sütiket használ

A sütik lehetővé teszik, hogy az internetes oldalak felismerjék Önt, megjegyezzék, amikor egy meghatározott honlapra látogat, biztonságos kapcsolatot hozzanak létre egy weboldallal, valamint növeljék a felhasználói élményt és a böngészés kényelmét azáltal, hogy az internetes tartalmakat az Ön preferenciáihoz, érdeklődési köréhez igazítják.

© 2024 Idya Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

logo off canvas